Lunsjmøte med Rune Ottosen – Julian Assange og WikiLeaks - Et veiskille for ytringsfrihet?

15apr11:3015:30Lunsjmøte med Rune Ottosen – Julian Assange og WikiLeaks - Et veiskille for ytringsfrihet?

Detaljer

NCA har gleden av å invitere til vårt neste lunsjmøte
lørdag 15.april klokken 11.30
Hôtel Mercure Antibes Sophia Antipolis, Rue Albert Caquot, 06560 VALBONNE

 Denne gang får vi besøk av professor emeritus i journalistikk ved Oslo Met, Rune Ottosen som vil holde et interessant foredrag med tittlen Julian Assange og WikiLeaks – et veiskille for ytringsfrihet?

Julian Assange og Wikileaks ble verdenskjent da de i 2010 lekket store mengder dokumenter som avdekket  alvorlige krigsforbrytelser i Irak og i Afghanistan. Wikikleaks samrbeidet i en periode med en rekke aviser som New York Times, El Pais og Le Monde. I Norge trykket Aftenposten deler av materialet og mottok Schibsteds pressepris for dette. Senere  ble det brudd mellom disse avisene og Wikileaks etter uenighet rundt publisering av de såkalte Cable gate. Julian Assange er tiltalt etter Espionage Act i USA og risikerer 175 års fengsel dersom han blir dømt.

I dette foredraget fortelles historien om Assange og Wikileaks og Rune Ottosen diskuterer dilemmaer mellom ytringsfrihet, rett til publisering og de etiske utfordringer ved å avdekke hemmelige dokumenter.

Rune Ottosen har tidligere vært leder av Norsk faglitterære forfatter- og oversetterforening (NFF) samt Norsk Pressehistorisk Forening. Han er aktiv i ytringsfrihetsorganisasjonen, Norsk PEN, og er tidligere nestleder og leder for foreningens Assange-utvalg. Han har ellers utgitt en rekke fagbøker på norsk og engelsk om pressehistorie, journalistrollen og mediedekning av kriger og konflikter.  

Vi avslutter møtet som vanlig med en hyggelig aperitif etterfulgt av en deilig lunsj med dessert, vin, mineralvann og kaffe.
Prisen er 46€ for medlemmer og 55€ for ikke-medlemmer.

Påmelding innen onsdag 12.april.

Husk å LOGGE DEG INN før du melder deg på.

VELKOMMEN!

Hilsen oss i styret

Mer

Når

April 15, 2023 11:30 - 15:30(GMT+02:00)

Hvor

Hotel MERCURE Sophia Antipolis

Rue Albert Caquot, 06560 Valbonne

Other Events

Meld på her, legg inn antall medlemmer / evt. ikkemedlemmer

Kansellert

Tickets are not available for sale any more for this event!

Get Directions