Franck Orban: Om presidentvalget i Frankrike

12mar11:3015:00Franck Orban: Om presidentvalget i Frankrike

Detaljer

Franck Orban, førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold

Lunsjmøte om presidentvalget i Frankrike:

Lørdag 12. mars kl. 11.30 på Hotel Mouratoglou

Presidentvalget i Frankrike nærmer seg. Første valgrunde finner sted søndag 10. april og annen runde finner sted søndag 24. april.

Det er ikke alltid like lett for oss ikke-franske å følge med i alt som skjer før og under valget.   Derfor har vi nok en gang fått Franck Orban til oss. Han var hos oss også for fem år siden, før presidentvalget i 2017, da Emmanuel Macron vant.

Franck Orban er førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold, underviser i fransk og europeisk politikk og kultur, og han er en populær kilde for norske media når det gjelder franske politiske forhold. Han snakker flytende norsk, men er født og oppvokst i Antibes!

Hva skjer?

Det mest spennende er hvem som utfordrer med president Macron til annen valgrunde.

Får vi en ny annen valgrunde med kamp mellom Macron og Le Pen? Hittil har president Macron ledet alle meningsmålinger med mellom 24% og 26%. I en av de aller siste meningsmålingene (fra 09.02.22) ligger de tre konservative kandidatene nesten likt: Marine Le Pen og Valérie Pécresse ligger an til å få henholdsvis 15,5% og 15% av stemmene, mens Éric Zemmour får 13%.  

Kan den konservative kandidaten fra partiet Republikanerne (LR), Valerie Pécresse, blande seg inn i toppstriden? Hva skjer med den ultrakonservative og omstridte kandidaten Eric Zemmour?

På venstresiden slåss syv kandidater om en fjerdedel av velgermassen. Bare én når 10% i meningsmålingene. Står meningsmålingene seg, vil det ikke være noen venstrekandidat med i annen valgomgang 24. april – akkurat som i 2017.

Franck Orban anbefaler følgende artikkel om Éric Zemmour for å lade opp til møtet 12. mars: https://www.transitmag.no/2022/02/08/zemmour-mannen-som-vil-rive-ned-muren-mellom-hoyre-og-ytre-hoyre/

For å forstå litt av hva som skjer på venstresiden anbefales følgende artikkel: https://www.transitmag.no/2022/01/31/velgere-og-partier-fra-venstresiden-pa-kollisjonskurs/

Vi avslutter møtet som vanlig med en deilig lunsj med dessert, vin, mineralvann og kaffe.

VELKOMMEN !

Hilsen oss i styret

Sted:
Hotel Mouratoglou Resort
3550 Rte des Dolines
06410 Biot

Tid:
Lørdag 12. mars 2022 kl. 11.30

Pris – betaling skjer on-line ved påmelding:
€48 pr. deltager (Ikke-medlemmmer betaler €52).

PÅMELDING : SENEST MANDAG 7.MARS

Prisen inkluderer:
Foredrag, to retters lunsj med viner, vann og kaffe.
Skriv i feltet for tilleggsopplysninger hvis du har noen form for matintoleranse eller allergi. Ta gjerne kontakt med Marion Gamain, mob.06 68097494. Hun har kontakten med restauranten.

 

Mer

Helseregler for dette arrangementet

Munnbind påkrevet
Vaksine påkrevet

Når

(Lørdag) 11:30 - 15:00(GMT+01:00)

Meld på her, legg inn antall medlemmer / evt. ikkemedlemmer

Tickets are not available for sale any more for this event!

Get Directions